Привет, колеги. Поради проявения интерес към проекта, реших да пренапиша тази стара тема и да кача наново, загубените снимки.Надявам се да намерите полезна информация за реализирането на вашите проекти по интериора.Опитах се да отговоря на повечето въпроси, преди да бъдат зададени, но ако има такива ще се радвам да помогна.Първоначалната идея беше да вдъхна живот на стария автомобил.Впоследствие ми стана нещо като хоби и в момента се чудя с коя част да си създам работа.В ход на проекта реших да правя всичко така, че да е трудно за човек непознаващ модела, да разбере, дали е доработвано нещо, или интериора е фабричен.Започна се с тапициране на таблото и неговите добавки. Лепилото, което използвах е Хелмевект. Продава се в кутии за боя, по 800г. (по спомен). Има го в по-големите, строителни супермаркети.Разрежда се с ацетон. Нанася се с четка или малко валяче за по-големи площи. Мажат се и двете повърхности, изчаква се лепилото да дръпне и се залепят. Кожата е по-скоро разтеглива, но при по-сложните извивки се налага използването на пистолет за горещ въздух. Нови кожи на скоростите и ръчната.Пепелника скоро ще бъде функционираща жабка.Смених волана с кожен от HGT, като преди това го боядисах с някаква боя на Kiwi, която не ми цапа ръцете.TFT в централната конзола.Скоро ще бъде заменено от тази машинка:Всеки детайл по таблото който не съм направил с кожа е боядисан черен мат като централната конзола. Ето част от боядисаните конзоли по таблото.Полирах стъклото на километража и сега от шофьорската позиция не се вижда че има изобщо стъкло. Мн съм доволен от резултата. Отклонявам се от темата с освежаването на зимните джанти.Междувременно свалих мокета на колата и го изпрах. Сега е като нов.Намерих си кори под таблото на добра цена и ги взех, но се оказа, че не са достатъчно здраво направени и реших да ги засмоля и тапицирам.Налепих микропореста гума върху пода на колата. 9 мм е и не повдига мокета. Купих я на 18лв. за квадрат. Самозалепваща е.Сложих нови светлини в багажника. Това са водоустойчиви ленти с по три SMD-та, които са доста силни. Захранват се директно с 12V.Копчето за аварийните, вече е на мястото на монетника.Ето меката част на корите на предните врати.Направил съм я с кожа с по-едра шарка от тази на таблото. Твърдата част:Кората в завършен вид:И копчето на аварийните в завършен вид.Снимки и на капака на бушоните.Той се състои от две части които трябва да се разлепят преди тапицирането. След тапицирането двете части се залепят отново.Аз използвах Хелмевект. Същия метод важи и за капака на жабката.Таванът е свален и му е положен първия пласт стъкломат. Чака втори, по-дебел пласт и накрая кожа.Дръжки и сенници - няма да има.Свалих плата от подлакътника и сложих кожа:Смятам да си монтирам плафон за пасажерите отзад, понеже фабрично нямам.Купих салон от купе, но беше доста овехтял и се наложи да ползвам кожата от задните седалки за да оправя предните.Задните седалки от купе, така или иначе не стават за Мареа, Браво/Брава. Предните пасват идеално. Като разбрах цената на естествената кожа, реших да направя задните седалки от изкуствена.Понеже кората върху резервната гума беше в окаяно състояние, направих нова от Вералит и плат за тонколони. Това е материал подобен на Плексиглас, но в пъти по-пластичен. Кората на багажника смятам да облека с кожа, а решетките на говорителите с тънко, черно трико.Добавките на конзолата с подлакътника:Приготвих две лупи за халогените, но още не съм измислил как ще ги монтирам, така, че да не се пълнят с вода.Ето я и кората на метановата бутилка - тапицирана и монтирана :Залепих кората покриваща ключалката на багажника и я потготвих за тапициране:Кората на багажника вече си няма трети стоп. Заздравих я малко по ъглите, запълних дупките и я потготвих за тапициране:Ето го новия трети стоп от комби. Смятам да го сложа в тавана.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea - интериор`
Collapse
X
-
Етикети: –
-
lithrone
veskobravo написа:Поздравления за добрата работа колега!Има ли някаква подготовка на волана преди боята и как се нанася самата боя,бързо ли съхне,ефекта дълготраен ли е ?Благодаря!
Коментар
-
lithrone
Коментар
-
lithrone
benzol написа:ама свързан към стъпало ли ? и значи радио не може да хващаш
Коментар
-
lithrone
-
lithrone
Re: интериор
goro71 написа:Изрязал ли си капака под решетката?
Коментар
-
Re: интериор
lithrone написа:goro71 написа:Изрязал ли си капака под решетката?
Коментар
-
lithrone
Реклама
Collapse
Коментар